Een roadtrip door het westen van Oostenrijk

Een meerdaagse roadtrip door Oostenrijk, van Bregenzer woud tot aan het Tiroler zonneplateau.

Het aantrekkelijke Tirol en het Bregenzer woud in één meerdaagse roadtrip. Een geweldige natuur gecombineerd een gastvriendelijke regio, waar vakantiegangers nog steeds welkom zijn

De reis naar het Bregenzer woud

Heerlijk, vandaag start uw vakantie. Uw koffer is gepakt. De auto staat klaar en u heeft de routebeschrijving bij de hand. Dan kan de reis beginnen. U rijdt na de grens met Duitsland via de Autobaan naar het Bregenzerwoud. De makkelijkste route is via Koblenz en Karlsruhe richting het Zuiden. Na Ulm komt u bij Bregenz bij de grensovergang met Oostenrijk. Vervolgens rijdt u een prachtige route richting het Bregenzer woud. Het genieten kan beginnen!

Tip 1. Ontdek het Bregenzerwoud

Een authentiek stukje Oostenrijk, waar rust en natuur erg belangrijk zijn. Maar hier worden ook de Bregenzer Festspiele gehouden.

Tip; bezoek de authentieke dorpjes Bizau en Bezau en natuurlijk de stad Bregenz.

Tip 2. Liechtenstein

Bezoek Liechtenstein en de hoofdstad Vaduz, vlakbij het Bregenzer woud, deze kans mag u zich niet laten ontnemen.

In Vaduz is een bezoek aan het Engländerbau erg aan te raden! U vindt hier een kunstcollectie van Italiaanse en Nederlandse Meesters. En het mooie postzegelmuseum vindt u hier ook. Laat u verrassen.

Tip 3. De reis naar het Tiroler Zonnenplateau.

Via de Silvretta Hochalpenstrasse en het Paznauntal naar Landeck. Langs het Inntal naar Innsbruck. We raden graag aan om in de buurt van het schattige dorpje Tulfes te blijven hangen. Een prachtig wandelgebied.

Vergeet ook niet om een bezoek aan Innsbruck te brengen.

Tip 4. Wilde Kaiser en het Brixental.

Het Brixental is bekend bij de Nederlanders en de Belgen. De reis van Tulfes naar het Brixentaal is een autorit langs één van de mooiste natuurroutes in Tirol. U rijdt via Westendorf en Kirchberg in de richting van Kitzbühl.

Tip; de weg van Skt. Johann naar Ellmau. U heeft hier een schitterend zicht op de hoge bergkammen van de Wilde Kaiser.

Tip 5. Zillertal, Gerlospas-strasse en Kitzbüheler Alpen.

Als u van verrassende autorondritten houdt dan zullen de schitterende vergezichten en een prachtige natuur ingrediënten zijn voor een rit waar u nog lang over zult nadromen. Bezoek Kitzbühel, het mondaine stadje met een oud centrum van ruim 700 jaar oud. Overigens ook een prachtige bestemming om te gaan skiën

Tip 6. Langer blijven

We proberen op deze wijze slechts voor voorbeeld te geven van een prachtige roadtrip door het westen van Oostenrijk. Er zijn natuurlijk nog meer roadtrips mogelijk. Deze roadtrip kun u in een paar dagen doen, maar het gebied leert u pas echt goed kennen als u bij iedere tip wat langer blijft hangen. Zo kunt u een prachtige vakantie van 2 tot 3 weken genieten.

Tip 7. De autoverzekering

De wegen in Oostenrijk zijn wat anders dan de wegen in Nedeland. Zorg er dus voor dat de auto vooraf een beurt heeft gehad en is nagekeken.
Ga ook niet meteen met een gloednieuwe auto vanuit Nederland naar Oostenrijk, zonder de auto is ingereden.

In sommige delen van Oostenrijk moet u ook voorzichtig zijn met de stoepranden. Die zijn soms direct uit de berg gehouden en kunnen scherp zijn. Raakt u de rand aan met de band kan de band snel lek zijn. Zorg dus ook voor een reserveband, hoewel de pechhulp in Oostenrijk bijzonder goed te noemen is.

En dan het laatste, zorg natuurlijk dat deze pechhulp wel gedekt is in de autoverzekering. Lang niet alle verzekeringen dekken de pechhulp of het vervangen van een lekke band in Oostenrijk.